Beste buurtbewoners,

Langzaam komen we een beetje los uit de greep van COVID19. We krijgen weer een beetje meer bewegingsvrijheid. Het voelt heerlijk, het is nog wat onwennig, we doen het voorzichtig aan, maar . . . . . De Oranje Huiskamer is/gaat weer open! In de afgelopen week hebben we al weer proefgedraaid: op dinsdagmiddag de Spaanse Conversatiegroep en op woensdagochtend het Breicafé.   Hoe werkt het?Belangrijk om duidelijk te zeggen: Entree en gebruik is voor eigen verantwoordelijkheid; als je je ziek voelt, kom dan niet.  Vervolgens werken we natuurlijk zoals je het overal om je heen ziet: . . . bij binnenkomst even je handen reinigen, we hebben desinfectans en doekjes . . . we houden 1,5 meter afstand van elkaar. . . we hebben de inrichting zo goed mogelijk aangepastDaarnaast is er in de Huiskamer – voor wie dat wil inzien – een uitgebreid protocol aanwezig. Het protocol kun je aan het eind van deze nieuwsbrief ook lezen.

Nieuwe initiatieven

Zoals gezegd zijn de “Spaanse Conversatiegroep” en het “Breicafé” alweer opgestart. Wil jij ook een groepje opstarten? Je bent natuurlijk van harte welkom, we zijn blij met alle initiatieven. Laat het ons weten en we zetten het online in onze agenda (http://oranje-huiskamer.nl/) zodat het voor iedereen zichtbaar is. Als je nieuw bent en je wilt een activiteit opzetten stuur ons dan een mail (OranjeHuiskamer@gmail.com), dan nemen we contact met je op.

Toekomstmuziek

Al vanaf de start van de Oranje Huiskamer in december 2018 was duidelijk dat we slechts tijdelijk van deze ruimte gebruik konden maken. Die tijdelijkheid duurt inmiddels al lekker lang en nog steeds in niet helemaal duidelijk wanneer de Jumbo de ruimte weer voor zichzelf nodig heeft. Tot zolang blijven we ervan genieten!Binnenkort gaan we met de Jumbo aan tafel om verder te praten over deze toekomst, hoe die er uit kan zien, welke ideeën er zijn en hoe we die kunnen verwezenlijken.
Daarnaast hebben we natuurlijk al een hele mooie samenwerking op poten gezet met het Buurtcentrum. Natuurlijk, ook het buurtcentrum heeft nu te maken met de COVID-19 regels, maar er is nu meer ruimte voor buurtbewoners en hun initiatieven. 
Tot ziens!
We hopen jullie allemaal graag weer spoedig terug te zien in onze Oranje Huiskamer.

IMG_20200602_143021417.jpg

Hartelijke groet,
Gerard Vonk
namens de initiatiefgroep van de Oranje Huiskamer  (OranjeHuiskamer@gmail.com)