Elkaar ontmoeten: we geven het stokje door! 
Sinds 2018 heeft de Oranjewijk een heuse Huiskamer voor de buurt. Op de hoek van de Prinsesseweg, naast de Jumbo supermarkt. Deze huiskamer in de buurt is één van de initiatieven ontstaan uit de G100. Daar gaven inwoners aan dat elkaar ontmoeten was wat we met elkaar belangrijk vonden. Er was een plek en een groep initiatiefnemers had er ook echt zin in.
De Huiskamer kende een vliegende start, met veel verschillende bijeenkomsten georganiseerd door mensen uit de buurt. Van breicafé, tentoonstellingen, Tegenlicht meetup, kledingruil en kinderochtend tot kletsen in het spaans. Zonder plan, zonder vaste vorm, zonder moetens, wel met een glimlach. Voor verrassende en hartverwarmende gesprekken met elkaar in de buurt. Voor en door de bewoners van onze wijk en omgeving. Een leuke plek om te zijn. En een plek om er te zijn voor elkaar en je buurtbewoners die je (nog) niet kent. Je kunt er de krant lezen en andere buurtbewoners ontmoeten bij een kopje koffie. Je kunt er afspreken met anderen, een workshop volgen of je eigen activiteit organiseren.
Nu gaat de Jumbo de plek weer zelf gebruiken en stopt de Oranje Huiskamer op die plek en dragen we het stokje over aan het buurtcentrum. Dankbaar is de buurt voor de ruimhartige ondersteuning van dit initiatief door de Jumbo. Het buurtcentrum is nu ook een huiskamer van de buurt. En ook daar is iedereen weer welkom. Elkaar ontmoeten kan overal en altijd, en vanaf nu dus ook meer en vaker in het prachtige buurtcentrum. Neem eens een kijkje daar. Een verborgen parel voor de buurt. 

oranjehuiskamer@gmail.com

Elkaar ontmoeten: we geven het stokje door!